Over mij

Diep geworteld in mijn ‘waarom’ ligt mijn persoonlijke reis, de burn-out, niet begrepen worden, invloeden van mijn voorouders, worstelingen met faalangst en perfectionisme en mijn zoektocht naar rust en antwoorden. Laat me je meenemen in mijn verhaal

Hi! Mijn naam is Anne

De strijd met burn out

Tijdens een zware burn out werd ik geconfronteerd met de chaos van mijn gedachten en overtuigingen die niet echt van mij waren. Mijn pogingen om deze uitdagingen op te lossen met mijn hoofd, via traditionele therapie, leidden tot frustraties, weerstand, pijn en uitputting.

Stoppen met denken, beginnen met voelen

Het keerpunt kwam toen ik werd uitgenodigd om te zitten met mijn gevoel. Dit was een helse uitdaging, omdat ik me nergens veilig voelde dat te doen. Toen ik eenmaal een plek vond waar ik energetisch de ruimte kreeg om helemaal te zijn, voelde ik de kracht van spaceholders.

Langzaam maar zeker begon steeds meer te verbinden met mezelf en te voelen. Een proces dat me hielp om meer rust te vinden, inzichten & antwoorden te krijgen en mijn zelfvertrouwen te herstellen. Door me te verbinden met mijn lichaam begon ik langzaam weer te leven en werd ik minder hard voor mezelf en anderen.

“Starwoman verwijst naar astrologie en de kracht van vrouwelijke energie. Precies daar waar de enorm krachtige bron verborgen ligt”
Creativiteit als hulpmiddel

Creativiteit speelde een cruciale rol in mijn helingsproces. Het is een krachtige tool die me helpt mijn verbinding met mezelf te verdiepen en me de moed geeft om buiten mijn comfortzone te gaan. Het brengt speelsheid, expressie en heling in mijn leven. Mijn opa’s, (professionele) kunstenaars, zijn mijn inspiratiebron. Als kind speelde ik altijd in het atelier van mijn opa. Ik ben opgegroeid met creëren als uitlaatklep. Muziek maken, knutselen, tekenen, dansen. Maar door “het leven” en haar ervaringen maakte ik mezelf klein. Ik was toch nooit goed genoeg, niet meteen perfect, dus ik begon er niet aan.

Van schaduw naar licht

Ik had uitdagingen zoals faalangst, een overactief hoofd en het verlangen naar bevestiging van anderen. Dit maakte het moeilijk om antwoorden te vinden en innerlijke rust te ervaren. Ik besefte me dat alle keren dat ik een inzicht kreeg waarbij er een soort lampje aanging, ik enige vorm van creatieve uiting had. Schrijven, zingen, intentioneel samenzijn, zitten en voelen, tekenen, dansen, knutselen, spelen. De onbezonnenheid en speelsheid zorgde ervoor dat ik alle oordelen over mezelf losliet, de kracht van mijn negatieve gedachten verzwakte en daardoor ruimte creëerde voor alle antwoorden die ik al in mijzelf had.

Feitjes over mij

Ik ben gek op lezen. Als ik een deel spannend vind, buig ik mijn hoofd weg van het boek en lees ik met 1 oog. Alsof dat ik een film kijk en bang ben om te schrikken.

Mijn hond, Beasty, is mijn grote liefde. Hij leert me iedere dag dat je grenzen mag zetten en dat echt verbinden vertrouwen, tijd en energie kost. 

Ik kan urenlang tekenfilms kijken (oké ligt eraan welke) en ben enorm fan van Disney. Ik heb denk ik 20 favoriete disneyfilms. 

Op mijn 16e verjaardag kreeg ik een parachutesprong. Ik was mijn veters vergeten te strikken. De hele tijd was ik bang om mijn schoen kwijt te raken. De opname van de sprong mochten maar 4 mensen zien. 

Winter is mijn favoriete seizoen. Ik hou van de knusheid, lichtjes, warme drankjes gezelligheid en dekentjes. M’n perfecte dag heeft een hemelsblauwe lucht, zonnetje, zachte wind & rond de 5 graden. 

De mooiste reis die ik heb gemaakt, was een huttentocht in de bergen. Helft van de route in angst gelopen vanwege onverwachte sneeuw en gladheid. De overwinning, stilte en eenvoud was alles waard. 

Mijn unieke aanpak: Spirituele ontwikkeling en Creatieve Therapie

Door deze twee krachten te mixen, creëer ik een gewaarborgde ruimte waarin je kan verbinden met jezelf, je gevoel & kan loslaten. Loslaten om je eigen antwoorden vinden, verbinding te maken met jezelf en heling toe te laten. Ik ben er als spaceholder voor jou, zodat jij veilig ruimte in te kan nemen met alles wat op dit moment is.

Het is mijn diepste wens dat jij weer een sterke verbinding voelt met jezelf. Want jij mag er zijn. Je passie, innerlijk kind, opgeslagen oude pijn, geluk, littekens, open wonden en vooral veel liefde. Dat je rust mag vinden in het simpelweg “zijn”. Het licht kan niet zonder het donker. 

Geen quick fixes. Ik kan het niet voor jou doen of oplossen. Ik geef je een liefdevolle en veilige space om volledig te kunnen zijn.