Wie ben ik – Dieper dan de oppervlakte

De oppervlakte is slechts een dun laagje dat zo ontzettend veel bedekt. En maar goed ook, sommige dingen zijn voor jezelf en niemand anders. In deze blog neem ik je mee op mijn persoonlijke ontdekkingsreis, waarbij ik een deel van mijn eigen verhaal vertel over wat mij gebracht heeft tot waar ik nu ben, waarom ik doe wat ik doe & volledig vertrouw op mezelf.

Deze reis begon niet in tijden van vreugde en helderheid, maar juist te midden van donkere wolken, stormen, regen en uitdagingen. Niet 1, maar een stuk of 6 tegelijk. Achteraf gezien was dat de enige manier waarop ik leerde, blijkbaar. Ik had de storm nodig, niet om chaos te krijgen of alles overhoop te halen, maar juist om mijn pad vrij te maken.

Het duurde even voordat mijn pad vrij gemaakt was. Misschien ook omdat ik het nodig vond nóg meer obstakels voor mijn neus te leggen en ook toe te laten van andere mensen. Hardleers, zullen we maar zeggen.

Ik kom uit een gezin met een nuchtere vader en een moeder die geleerd had altijd een ander voor haarzelf te zetten. Zoals ieder kind nam ik patronen over en door het leven heen creëerde ik er nog meer die mij veilig moesten houden. Vermijding, perfectionisme, alles overdenken en analyseren, people pleasing.. Fast forward 27 jaar later kwam de burn-out.

“Jeetje wat gek. Hoe kan dat nou? Ik doe toch gewoon hetzelfde als iedereen? Nouja, weekje “ziek” thuis en dan moet ik weer aan de slag!” Met de nadruk op moet. Paniekaanvallen, slaapproblemen, angststoornis, depressie, moeite met verandering, mezelf verstoppen, alles analyseren en proberen oplossen met mijn hoofd (in therapie). Fast forward 2 jaar later zat ik nog steeds met een burn-out thuis. Zoals ik al zei, ik ben hardleers. Een lange storm dus, kan je wel zeggen.

In alle wanhoop zocht ik alternatieve hulp. Ik kon niet meer nadenken, dus volgde mijn gevoel maar een keer en meldde me aan. Achteraf was deze keuze cruciaal en de eerste stap op mijn nieuw vrijgemaakte pad. Ik werd bevestigd en kreeg erkenning in mijn eigen wijsheid, waardoor ik voor het eerst voelde hoe het is om niet afhankelijk te zijn van de buitenwereld, maar juist vertrouwen te hebben in mijn innerlijke kompas.

Mijn zelfvertrouwen groeide toen ik mocht ervaren hoe het was om begeleid te worden zonder opgelegde adviezen, zonder het klassieke “ik weet het antwoord” of “dit is wat je nu het beste kan doen!”. Die vrijheid van begeleiding, waarbij ik mijn eigen pad kon en mocht bewandelen, bracht me tot het besef dat ik anderen deze waardevolle ervaring wil schenken.

De meeste mensen zoeken bevestiging in de buitenwereld, waardoor je afhankelijk wordt van meningen, visies en wijsheden van anderen. Enorm herkenbaar, ik word er soms ook nog in getrokken. Maar hoe kunnen zij weten wat goed is voor jou? Niemand is jou geweest. Nog geen seconde. Het kan inspirerend zijn of uitnodigend, maar alleen jij kan bepalen wat werkt voor jou. Het is mijn taak is het om jou volledig in vertrouwen te zetten met jouw innerlijk weten en daarmee iedere afhankelijkheid los te koppelen. Wat wil jíj echt?

Aan de basis bij alles wat ik doe staat bij mij: ”alles is al in jezelf aanwezig”. Ik ondersteun en begeleid om de verbinding met jouw Zijn te versterken. Om de snelweg naar je hoofd kleiner te maken en meer in balans brengen met de verbinding met jouw ziel, je lichaam en je essentie. De focus blijft voortdurend op je eigen innerlijk weten gericht. Oordelen laten we letterlijk buiten de deur, zodat er een hele veilige en gewaarborgde omgeving is voor iedereen die binnenstapt. Stapje bij beetje wordt je eigen waarheid en kracht aangesproken, versterkt en verlicht.

In de kern van jezelf zit kracht, wijsheid en liefde. Die is van jou, voor jou en ten alle tijden beschikbaar, als je maar weet waar je moet zoeken. Ik wijs de weg naar jouw innerlijke zijn, jouw essentie en begeleid je hiermee te verbinden, zodat je hier altijd zelf op terug kan vallen. Het heeft mijn hele leven getransformeerd & me een compleet ander mens gemaakt. Met liefde geef ik jou hetzelfde.

1 gedachte over “Wie ben ik – Dieper dan de oppervlakte”

  1. Hoi Anne, wat mooi! Helemaal hoe ik je ken. Mooi hoe je de ruimte geeft aan jouw wijsheid en kracht om anderen te begeleiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *